COOP'ART

COOP’ART EFA219/16 Un projecte desenvolupat per diferents socis catalans i francesos per a fomentar una estratègia compartida d’innovació i desenvolupament sostenible de l’artesania

Tornar
 

16/04/2021

La Ceràmica de la Bisbal, present a la Fira Virtual Coop’Art, Mostra del comerç d’artesania

La Diputació de Barcelona, en el marc del projecte europeu Coop’Art, organitza la primera mostra d’artesania en format virtual.

La Bisbal d’Empordà (13/04/2021). Avui ha començat la Fira Virtual Coop’Art, que s’allargarà fins el dissabte 17 d’abril i comptarà amb la presència de la marca Ceràmica de la Bisbal. L’Ajuntament de la Bisbal ha coordinat la creació un estand virtual per difondre la ceràmica i els diversos productors/es que en formen part amb l’objectiu de fer marca i territori, per així poder captar nova clientela pel sector ceramista bisbalenc. En aquest sentit, des de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local del consistori es donarà resposta a totes les possibles consultes dels visitants a la fira.


La Fira Virtual Coop’Art, organitzada per la Diputació de Barcelona, és una mostra del comerç d’artesania és un esdeveniment que té l’objectiu de donar visibilitat al paper de l’artesania per a la innovació comercial i la singularització dels territoris. L’acte inaugural de la fira ha tingut lloc avui, a les 10.30 h, de la mà del diputat de comerç de la Diputació de Barcelona, Òscar Sierra.


Són les fires virtuals una nova oportunitat de negoci? Quines noves eines ajuden a la digitalització i comercialització de l'artesania? Com impulsar activitats al món local per singularitzar els territoris a través de l’artesania? Aquestes són algunes de les preguntes que centraran la Fira Virtual Coop'Art: Mostra del comerç d'artesania.


La crisi sanitària de la COVID-19 ha precipitat tendències que s’anunciaven al territori tímidament: la valorització del producte local i la presència de la digitalització. Davant de l’augment de la compra en línia, el món artesanal i del comerç cerquen noves estratègies de diferenciació per connectar amb un nou tipus de consum que cerca el vincle emocional, el valor del fet a mà i la preferència de productes de circuit curt. L’olor, el tacte i l’empremta ofereixen noves experiències per al consum i, en aquest sentit, la peça artesanal aporta un valor afegit per al comerç en entorns creatius i dinàmics de les ciutats on volem viure.


El projecte està cofinançat al 65 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). POCTEFA 2014-2020 és un programa europeu de cooperació transfronterera creat per promoure el desenvolupament sostenible dels territoris fronterers d’Espanya, França i Andorra. POCTEFA co-finança projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors situats a banda i banda dels Pirineus.


                                                                                                                 *Projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Aquest lloc web fa servir cookies per aportar una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Més informació | Acceptar