Què fer

La Bisbal d'Empordà ofereix una àmplia oferta cultural i de serveis que ens permeten gaudir de la ciutat tot visitant els diferents punts d'interès dels quals disposa: artesania, comerç, ceràmica, patrimoni, fires i mercats, antiguitats, castells, història, ...

Tornar
 

Castell-Palau i patrimoni arquitectònic

El Castell Palau dels bisbes de Girona és una obra arquitectònica del romànic civil català que data dels segles XI – XII. És l’edifici més emblemàtic de la ciutat i un dels símbols d’identitat de la població. El nucli antic de la Bisbal acumula, però, moltes altres riqueses patrimonials: la muralla del pati d’armes del Castell Palau, el portal de la Riera, el Pont Vell, el Call (barri jueu), les esglésies de la Pietat i de Santa Maria, les Voltes o l'edifici modernista El Mundial.

El Castell Palau dels bisbes de Girona és una obra arquitectònica del romànic civil català que data dels segles XI – XII. És l’edifici més emblemàtic de la ciutat i un dels símbols d’identitat de la població. És, a més, una peça clau de la història de la Bisbal i de la comarca. Des de la seva construcció sempre ha estat utilitzat amb diferents finalitats i ha estat escenari de setges i conflictes bèl·lics així com utilitzat com a presó en diverses èpoques, la més recent durant la Guerra Civil i la postguerra.

Els horaris de visita del Castell coincideixen amb els horaris d'atenció al públic del Punt d'informació turística del Castell 

Actualment, el Castell Palau forma part de la Ruta dels orígens de Catalunya. Un audiovisual explica els conflictes entre senyors feudals i els seus vassalls a l’època medieval i la planta noble es pot visitar gràcies a uns personatges històrics virtuals molt singulars. Des de la terrassa superior i encara més, des de la torre, les vistes de l'Empordà són magnífiques.

Més informació al tríptic Itinerari de visita Castell-Palau

El nucli antic de la Bisbal acumula, però, moltes altres riqueses patrimonials: la muralla del pati d’armes del Castell Palau, el Portal de la Riera (l’única porta d’entrada a les muralles de la ciutat que encara es conserva), el Pont Vell, el Call (antigament dins el barri jueu), les esglésies de La Pietat i de Santa Maria, el conjunt d'edificis porticats de Les Voltes o l'edifici modernista El Mundial. Si visiteu la ciutat, demaneu a l’oficina de turisme el tríptic Itinerari pel nucli antic de la Bisbal d'Empordà  el qual conté una petita explicació de cadascun dels elements més destacats del patrimoni històric, per treure el màxim profit de la vostra visita. També podeu demanar informació sobre les visites que fan guies experts.

 

Comença la teva visita virtual aquí:

 

Aquest lloc web fa servir cookies per aportar una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Més informació | Acceptar