Què fer

La Bisbal d'Empordà ofereix una àmplia oferta cultural i de serveis que ens permeten gaudir de la ciutat tot visitant els diferents punts d'interès dels quals disposa: artesania, comerç, ceràmica, patrimoni, fires i mercats, antiguitats, castells, història, ...

Tornar
 

Castell-Palau i patrimoni arquitectònic

El Castell Palau dels bisbes de Girona és una obra arquitectònica del romànic civil català que data dels segles XI – XII. És l’edifici més emblemàtic de la ciutat i un dels símbols d’identitat de la població. El nucli antic de la Bisbal acumula, però, moltes altres riqueses patrimonials: la muralla del pati d’armes del Castell Palau, el portal de la Riera, el pont Vell, el Call (barri jueu), les esglésies, les Voltes, l'edifici modernista El Mundial.

El Castell Palau dels bisbes de Girona és una obra arquitectònica del romànic civil català que data dels segles XI – XII. És l’edifici més emblemàtic de la ciutat i un dels símbols d’identitat de la població. És, a més, una peça clau de la història de la Bisbal i de la comarca. Des de la seva construcció sempre ha estat utilitzat. Ha estat escenari de setges i conflictes bèl•lics, i va fer la funció de presó en diverses èpoques, la més recent durant la Guerra Civil i la postguerra.

Els horaris de visita del castell coincideixen amb els horaris d'atenció al públic del Punt d'Informació Turística del Castell. 

Actualment, el Castell Palau forma part de la Ruta dels orígens de Catalunya. Un audiovisual explica els conflictes entre senyors feudals i els seus vassalls a l’època medieval. I es pot visitar la planta noble gràcies a uns personatges històrics virtuals molt singulars. Des de la terrassa superior i encara més des de la torre, les vistes sobre l'Empordà són espectaculars.

Més informació al tríptic Itinerari de visita Castell-Palau 

El nucli antic de la Bisbal acumula, però, moltes altres riqueses patrimonials: la muralla del pati d’armes del Castell Palau, el portal de la Riera (l’única porta d’entrada a les muralles de la ciutat que encara es conserva), el pont Vell, el Call (barri jueu), les esglésies, les Voltes, el Mundial. Si visiteu la ciutat, demaneu a l’Oficina de Turisme el tríptic amb la ruta que ressegueix el patrimoni històric de la ciutat. Allà trobareu els elements més destacats, amb una petita explicació de cadascun i un itinerari pensat per treure el màxim profit de la vostra visita. També podeu demanar informació sobre les visites que fan guies experts. 

 Aquest lloc web fa servir cookies per aportar una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Més informació | Acceptar